over mij

Josine Buiter

Hi ik ben Josine. Ik help verloskundigen om pijn bij hun clienten voor, tijdens en na de bevalling te voorkomen.

Ik ben geregistreerd bekkenfysiotherapeute en onderzoek en behandel al bijna 30 jaar zwangeren vrouwen. De eerste 12,5 jaar in het ziekenhuis en vanaf 2010 in mijn eigen Bekkenzorgcentrum Buiter, waar ik mijn eigen visie kon toetsen.

Wat ben ik blij dat ik door de diverse opleidingen oa triggerpoints en dry needlen hulp kan bieden aan vrouwen die pijn in hun bekken en bekkenbodem gebied ervaren. Ik kan ze hun onafhankelijkheid en hun vrijheid terug geven. Hun lol in het leven.

Toch bleef het volgende in mijn hoofd rond spoken: Kan ik niet iets doen voor de bevalling? Kan ik iets doen om dit leed te voorkomen? Is er niet een rode draad bij deze vrouwen? Zijn er overeenkomsten die iets kunnen voorspellen? En kunnen we die elementen ook onderzoeken en behandelen?

Zo fijn dat alle vrouwen mee wilden werken. En nog fijner NADAT we alles in kaart hadden gebracht kon ik iets doen. En zijzelf kon wat doen. En de mooiste beloning een bevalling volgens haar wens. Thuis. Zonder toeters en bellen.

Ze zeiden het hoort erbij. Of zoveel vrouwen hebben het? Ze zeiden dat het litteken er goed uit zag! Maar het voelt K…..! Waarom heeft niet iemand mij dit eerder verteld…(wat jij nu zegt). Vrouwen voelen zich in de steek gelaten, zijn moedeloos en verdrietig. Ook als hulpverlener zinde het mij niet. Er moet toch iets zijn

Vreselijk vind ik het om de vrouwen zo verdrietig, zo moedeloos en machteloos te zien. Ik kan mijn kinderen niet eens zelf naar school brengen. Of na 5 jaar kan ik nog niet vrijen zonder pijn.

Ik zag een filmpje op Instagram…. De radartjes in mijn hoofd gingen draaien. Hoe logisch… Hoe helder. Zou het zo simpel zijn? Ik moet dit toetsen!

De afgelopen 5 jaar ben ik er helemaal in gedoken. Heb vouwen bereidt gevonden mee te werken. En vandaag de dag : er gaat geen zwangere meer de deur uit zonder de pre-partum check.

En laat die check nou kinderlijk eenvoudig zijn. Kost slechts 10 minuten en je zou hem ook nog door de vrouw en haar partner zelf kunnen laten uitvoeren.

Zo fijn dat alle vrouwen mee wilden werken. En nog fijner NADAT we alles in kaart hadden gebracht kon ik iets doen. En zijzelf kon wat doen. En de mooiste beloning een bevalling volgens haar wens. Thuis. Zonder toeters en bellen.

“Het is mijn

  Missie om simpele

 Oplossingen

 Bekend te maken”

Urineverlies

Ontlastingverlies

Pijn bij het vrijen