over mij

Josine Buiter

Ik ben geregistreerd bekkenfysiotherapeute.

Ik ben geboren in 1974 in Bogota te Colombia, moeder van 4 pubers.
Ruim 24 jaar geleden ben ik begonnen met werken in het Diaconessenhuis Meppel (ziekenhuis), intern werd ik opgeleid om vrouwen met urineverlies te kunnen onderzoeken en behandelen. Ik werkte in het revalidatieteam en zag ook veel mensen met lage rug- en bekkenklachten en specialiseerde me in de neurologie (revalidatie van mensen na een herseninfarct/hersenbloeding of een niet aangeboren hersenafwijking).

In 2004 kwam ik in aanraking met de specialisatie voor bekkenfysiotherapie en startte in 2005 met de 3 jarige opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Tot op de dag van vandaag kan ik zeggen… Daar heb ik geen spijt van! En ik durf nu te zeggen, het is me op het lijf geschreven.

Tijdens mijn 4 zwangerschappen heb ik ook het een en ander meegemaakt. Ik zeg altijd: ‘helaas kan ik me meer inleven dan me lief is..”Bekkenklachten,na een verkeerde sprong om de trein te kunnen halen. En na de bevalling van de derde schrok ik mij het schompes , omdat mijn blaas gezakt/verzakt bleek te zijn. Dit had tot gevolg dat poepen niet goed ging. Ik bij springen het niet droog hield en ook het plassen niet vanzelf ging. Mijn drive om oplossingen te zoeken voor problemen in het buik-/bekken/-bekkenbodemgebied is dan wellicht, ook uit eigen belang, extra groot. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat er zeker hoop is! Mijn buik-/bekken-/bekkenbodemgebied is in veel betere conditie dan 10 jaar geleden.

Tijdens mijn werk hoor ik veel verhalen, zie ik veel, menig traan vloeit. Klachten als urineverlies, ontlastingsverlies, steeds terugkerende blaasaontstekingen, pijn bij het vrijen, bekkenpijn hebben zo’n impact op de kwaliteit van iemands leven. Het maakt je onzeker, je kan het gevoel hebben dat je lijf je in de steek laat. Je voelt je vies en ook je ‘manof vrouw zijn”kan een deuk oplopen. Het werkt op diverse gebieden belemmerend.

Mensen stoppen met de sport die ze zo graag deden. Gaan minder de deur uit en ook op relaties kan het een grote invloed hebben.

Mensen die mij kennen, weten het, wanneer ik begin te vertellen over mijn vak, ben ik niet meer te stoppen. “schrijf een boek.. dit moeten meer mensen weten”…. zeiden mijn clienten. Maar ik dacht altijd, wie ben ik. Ik ben gewoon Josine. Schrijf in Jip en Janneke taal en je hoeft van mijj geen wetenschappelijke artikelen te verwachten. Miss praktisch, met simpele tips en trucs. Houdt het simpel.

Mijn missie: Vrouwen en mannen wijzer maken ( kennis en informatie aanreiken), over hun eigen buik-/bekken-/bekkenbodemgebied. Zodat men weet hoe het werkt en wat er mis kan gaan/zijn. Zelf leren hoe je de meest ideale voorwaarden kunt scheppen voor het beste resultaat. En de drempel verlagen , wanneer men twijfelt, om naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut te gaan of andere hulpverlener. Opdat er minder ‘verborgen leed: zal zijn. Daarom vraag ik je, ken je iemand waarvan je denkt.. dit is wat voor hem/haar.. deel dit bericht alstublieft.. en verwijs naar PelviWise.

“Het is mijn

  Missie om simpele

 Oplossingen

 Bekend te maken”

Urineverlies

Ontlastingverlies

Pijn bij het vrijen